Hier mijn volgende blog over de verschillende wandelroutes in de prachtige Eiland-Beskiden. Een typisch kenmerk voor dit bergketen, dat en deel van de West-Beskiden is, zijn de ‘geïsoleerde’ bergtoppen, die net als eilanden boven de vroeger onderzeese vlakte uitsteken. Deze regio in Polen is uniek en onontdekt, vandaar mijn artikelen. Deze wandeling was bijzonder omdat ik alleen in het bos was.

Takken bedekt met sneeuw

Deze keer ben ik alleen gaan wandelen naar de bergtop genaamd Modyń (1028m). Ik heb ervan genoten! En waarom was het zo bijzonder? Ik geef je drie goede redenen waarom je af en toe alleen in heb bos zou moeten wandelen of sporten. In Polen of in Nederland.

meer aandacht voor de omgeving

De zingende vogels in de bomen, het kraken van de sneeuw onder mijn schoenen, de takken dit bedekt zijn met sneeuw, de sporen van een hert in de sneeuw… Dat heb ik gehoord of gezien in het bos. Je zult verbaasd zijn wat je nog meer onderweg kunt ontdekken. En onthoud elk seizoen is mooi! Want er valt altijd iets te zien of te horen.

De stilte noopt tot bezinning

In deze tijden is het moeilijk om te ontstressen. Je kunt alles weer op een rijtje zetten terwijl je alleen bent in het bos. Dat kan wonderen doen.

Zeker een uitdaging

Alleen in het bos zijn is ook een uitdaging. Je vraagt jezelf steeds af: loop ik goed? In de groep heb je altijd iemand anders die meer oplettend is dan jij. Dus alleen in het bos is ook een beetje spannend.

Voor mij in ieder geval wel toen ik van het pad afging. Op dat moment heb ik google maps aangezet. Gelukkig was ik niet ver van het pad af. Ik moest ongeveer 200m terug om weer op de blauwe route terug te komen. De route naar Modyń vind je op deze link. Deze klim is niet moeilijk.

Wat is het toch mooi als de wereld wit kleurt! Kijk naar de foto onder, gewoon idyllisch.

Alleen wandelen is goed voor je

Onderweg kun je een mooi uitzicht bewonderen.

Uitzicht tussen de bomen

En daar is ie dan! De top van de berg. Volgende keer probeer ik het ook nog zonder telefoon 📱😆 Dan moet ik in ieder geval zo’n ouderwetse kaart van de regio aanschaffen.

De top van de berg Modyń

Op de volgende linkjes vind je de beschrijving van andere routes in de Eiland-Beskiden: Mogielica, Ostra (780m), Jaworz, Snieznica, Lyzka, Kiczora, Ćwiliń, Łopień, de berg in Limanowa, Krzystonów, Cichoń en Ostra (925m).