Vandaag was het tijd voor onze volgende wandeling in de onbekende en prachtige Eiland-Beskiden. Deze keer hebben we de top Ostra gekozen. De wandeling is redelijk kort (ongeveer voor 1h heen) en niet moeilijk. De natuur heeft ons een paar prachtige cadeaus gegeven: landschap, zon en sneeuw. Dat was genieten en foto’s schieten!

Deze wandelroute begin je bij hetzelfde punt als naar de top Kiczora. Je moet de groene wandelroute vanuit een ieni mini dorp Wilczyce volgen. Wij hebben onze auto bij de bushalte laten staan. Er is niet echt een parkeerplaats daar. Om naar de top Ostra te gaan moet je de weg oversteken.

Je loopt langs een houten huis dat wellicht in de toekomst bewoonbaar wordt. Of ik heb nog een beter idee: dat wordt een restaurant met lekker traditioneel eten en een echte parkeerplaats.

In het begin is de klim naar de top niet moeilijk want je begint op de hoogte van 660m en je loopt door het bos tot een weiland dat zich op 693m hoogte bevindt. Om de top te bereiken moet je nog naar 780m, dus het laatste stukje is wat steiler maar zeker niet zwaar. Onderweg heb ik wat prachtige foto’s genomen.

Prachtige cadeaus van de natuur

Het uitzicht op de berg was prachtig in het winterseizoen.

De top van de berg Ostra (780m)

De berg in het midden van de foto dat is Mogielica.

Uitzicht vanuit de top Ostra, de berg in het midden is Mogielica

Zie mijn andere artikels over de wandelingen in de Eiland-Beskiden: Mogielica, Lyzka, Kiczora, Ćwiliń, Śnieżnica, Łopień, de berg in Limanowa, Krzystonów, Cichoń en Ostra (925m).

De exacte route vind je op deze link.