Tijdens deze rondreis bezoek je de mooie historische en culturele schatten in het noordelijke gedeelte van Polen. De voorgestelde reis is afwisselend en heeft alles de bieden: prachtige natuur, fantastische steden, unieke en imposante kastelen waar je ook kunt verblijven.

Van dag tot dag ziet deze reis er als volgt uit.

Poznań – aankomst

Onderweg naar het noorden van Polen bezoek de verrassende stad Poznan. De belangrijke bezienswaardigheden zijn hier de Oude Markt met het mooie renaissance stadhuis en gezellige cafés. Bewonder de kleurrijke patriciërs huizen en vergeet niet: het Poznan Croissant museum. Hier ga je leren hoe je de Poolse St. Maarten-croissants kunt bakken, in het Pools: ‘rogal świętomarciński‘.

In het Poznan Croissant museum

De Poolse stad Poznań herinnert aan alle toeristen dat er drie Poolse wiskundigen waren, die de Enigma code braken! De encrypties werden voor het eerst gedecodeerd door Marian Rejewski, Jerzy Różycki en Henryk Zygalski. In deze stad bevindt zich een monument ter ere van deze Poolse wetenschappers.

Na twee dagen vertrek je richting Mazurië. Je stopt voor de volgende twee dagen in Toruń. Dit is de geboortestad van Nicolaas Copernicus. In de middeleeuwen was Toruń een prominent handelscentrum. Tegenwoordig wordt deze stad ‘Krakau van het noorden’ genoemd. Toruń is voorzien van gotische gebouwen van unieke waarde en daa. De drie belangrijke historische delen van Toruń zijn: de Oude Stad (1233), de Nieuwe Stad (1264) en het Teutoonse Ridderkasteel (midden 13e eeuw). De Oude Stad van Toruń bevindt zich op de lijst van de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Toruń – het uitzicht op de Oude Stad

Daarna vertrek je naar Mazurië. In deze regio kun je lekker vertoeven en je tijd doorbrengen met steden bezoeken, zoals Mikołajki, Ruciane-Nida, Ryn, of historische plekken, zoals Fort Boyen, Wolfsschanze. Vergeet niet de kastelen van de Duitse Orde in Reszel, Ryn, Giżycko en Malbork. De kastelen in Reszel, Ryn en Giżycko zijn tevens hotels waar je een overnachting kunt boeken. Mazurië is ook fantastisch voor zeilvakanties en om te vissen. Vind je het leuk om te vissen? Neem je hengel mee! Je zult niet teleurgesteld zijn! Bij de meeste vakantiehuisjes heb je ook een mogelijkheid om een bootje te huren. Soms voor je hele verblijf. Mijn advies is om hier lekker 9 á 10 dagen te blijven en overnachtingen op verschillende plekken te boeken.

Mazurië in Polen

Deze reis is natuurlijk een voorstel en het is ook mogelijk om de volgorden te veranderen naar bijvoorbeeld Toruń – Mazurië – Poznań.