Sopot is voor iedereen leuk! Het is een geweldige bestemming voor een reis voor twee vanwege de geweldige hotels en romantische stranden en paviljoens. De stedentrip Sopot is ook geschikt voor een reis met je vrienden, omdat het nogal een feeststad is met talloze sfeervolle cafés en restaurants. Vanwege de mooie en grote stranden met speeltuinen is deze stedentrip ook bestemd voor een reisje met kinderen. Echt voor iedereen dus!

Sopot vormt samen met Gdansk en Gdynia de zogenaamde Driestad. Deze drie steden liggen heel dicht bij elkaar en zijn makkelijk te bereiken met de auto of met de trein. De treintickets zijn niet duur, je kunt ze op het station kopen. Vanuit Gdansk bereik je Sopot in 20 min. En dan kom je op zo’n station aan:

Treinstation in Sopot

Het lijkt als of je teruggaat in de tijd.

Wat kun je in Sopot bezichtigen:

  • De Sopot pier – de langste houten pier in Europa en is maar liefst 511,5m lang. In het hoogseizoen betaal je 9 PLN om een mooie wandeling op de pier te maken. Buiten het seizoen is het gratis. De pier was 1827 geopend.
  • Het Bochtig Huisje – dit huisje representeert een postmoderne architectuur in Sopot en werd ontworpen door Szotyńscy & Zaleski. Het is een winkelcentrum genaamd Rezydent en kent een winkeloppervlakte van 4.000 m2.
  • De vuurtoren (zie foto onder) – deze pittoreske vuurtoren heeft een vrij merkwaardige geschiedenis. Het is eigenlijk een schoorsteen. De kuurhotels, opgericht in Sopot aan het begin van de 20e eeuw, hadden een stookruimte nodig. De ontwerpers bedachten een schoorsteen die samen met een groene omgeving een geheel zou vormen en het landschap niet zou bederven. Vandaar het huidige uiterlijk van de vuurtoren die meer op een toren van een kasteel of van een kerk lijkt. Dankzij de verlichting diende het gebouw vanaf het begin ook als een vuurtoren.Je kunt naar boven klimmen en een mooi uitzicht op de stad bewonderen.
Stedentrip Sopot – de vuurtoren

Sopot is heel gemoedelijk. Plan je reis zorgvuldig zodat je alle drie steden van de Driestad kunt bewonderen! Het is het echt waard.