Dit is mijn tweede blog artikel dat over de leukste wandelroutes in de Eiland-Beskiden gaat. Deze regio van Polen is onontdekt, vandaar mijn artikelen

In mijn vorige artikel had ik het over de berg Łopień, deze keer kunnen jullie lezen over de berg genaamd Śnieżnica (1007m hoog).

De berg Śnieżnica behoort tot de hoogste bergen van de Eiland-Beskiden. De naam van de berg kun je vrij vertalen als ‘Sneeuwberg’. De lokale bevolking noemt deze berg ook ‘Hooivork’, omdat het uit drie bergtoppen bestaat. Alle drie zijn bijna even hoog. Je moet dan wel aan een hooivork met drie tanden denken 😉 De oorsprong van de naam ‘Śnieżnica’ komt van de sneeuw die meestal een lange tijd aan de noordelijke kant van de berg ligt.

De top kun je vanuit Kasina Wielka bereiken met een ski lift. Let op: de blauwe route is afgesloten voor de wandelende toeristen in verband met de MTB-liefhebbers die van deze route graag gebruik maken. De ski lift (Kasina Ski&Bike Park) wordt dus ook in de warme maanden goed benut. Je betaalt ongeveer 50 euro voor 3 dagen toegang tot de ski lift voor een volwassene.

Mountain bike route in de Eiland-Beskiden

De bergtop zelf heeft geen uitzicht, maar er is een uitzichtpunt 100m verderop. Je gaat eigenlijk 50m lager dan de top, zie foto onder ‘polana widokowa‘ – ‘weiland met uitzicht’.

Hoewel je 50m lager zit, is de panorama adembenemend.

Uitzicht vanuit Śnieżnica

De wandelroute is maar 2,5km lang. Je zit ongeveer 10 min in de ski lift en dan nog 30 min lopen. Dat is een leuke opwarming voor de toekomstige wandelingen tijdens je vakantie. Als je toch voor meer uitdaging gaat, kun je kiezen voor een route van bijna 10km. Kijk hier voor meer info.

Op de volgende linkjes vind je de beschrijving van andere routes in de Eiland-Beskiden: Mogielica, Ostra (780m), Jaworz, Lyzka, Kiczora, Ćwiliń, Łopień, de berg in Limanowa, Krzystonów, Cichoń en Ostra (925m).