Categorie bekijken

Poolse recepten

Poolse worst

Poolse worst

Laatst gewijzigd op 30 juli 2020Polen een land dat bekend staat om hoge kwaliteit worst. In de VS wordt de Poolse worst in speciale winkels verkocht. In de supermarkten kun je worst met een label ‘Polska kielbasa’ vinden. Polen exporteert zelfs de worst naar China. En in Groot-Brittannië en Ierland hebben de arbeidsimmigranten de Poolse vleeswaren populair gemaakt. De smaak…

Polen houden van mosterd

Laatst gewijzigd op 19 april 2020Mosterd is een soort specerij die al duizenden jaren bekend is en voor veel gerechten gebruikt kan worden. Het is lekker bij verschillende soorten vlees, worst en kazen. Je kunt het ook als ingrediënt in diverse sauzen en dipsauzen gebruiken. Mosterd komt uit het Middellandse Zeegebied en Zuidoost-Europa. Het komt ook voor in Azië en…

Poolse gerechten tijdens Pasen

Poolse paaseieren

Laatst gewijzigd op 19 april 2020Gelukkig is Pasen geen kerstavond en er hoeven geen 12 gerechten geserveerd te worden. De Poolse traditie tijdens dit christelijke feest is verbonden met bepaalde gerechten die deze periode van het jaar kenmerken. De tradities verschillen ook per regio in het land. Welke gerechten kun je bij het paasontbijt serveren? Welke gerechten worden in de…

Poolse augurkensoep

Poolse augurkensoep

Laatst gewijzigd op 15 april 2020Ken je de Poolse augurkensoep? Wellicht klinkt de naam augurkensoep in eerste instantie niet zo lekker, maar ik verzeker je dat als je het eenmaal proeft, zul je het vaker maken. In dit recept moet je de echt Poolse augurken gebruiken. De smaak van deze augurken is heel anders dan van de augurken die we…

Poolse zure roggesoep

Poolse zure roggesoep

Laatst gewijzigd op 13 april 2020De zure roggesoep is een traditionele soep uit de Poolse keuken die al generaties bekend is. De karakteristieke smaak van deze soep wordt voornamelijk geassocieerd met Pasen. Hoe maak je deze de Poolse zure roggesoep? In verschillende regio’s van Polen wordt deze soep volgens verschillende recepten gekookt. Het verschil zit meestal in het gebruik van…

Kwark met bieslook en radijsjes

Poolse recepten

Laatst gewijzigd op 13 april 2020Deze Poolse kwark lijkt op hüttenkäse maar is veel lekkerder (echt!). Je kan hem op twee manieren voorbereiden en eten: zoet of hartig. Via dit blog deel ik met jullie een recept voor kwark met bieslook en radijsjes. Heel makkelijk recept en past heel goed op de tafel tijdens het paasontbijt. Ingrediënten: 500g kwark 50g…

Niet zomaar een hotdog

Poolse street food - hotdog

Laatst gewijzigd op 4 april 2020Vorig jaar heeft De 35-jarige Amerikaan Joey Chestnut voor de twaalfde keer het wereldkampioenschap hotdogs eten gewonnen. Binnen 10 minuten heeft hij 71 hotdogs verorbert. Deze man heeft nog 9 andere gekke eetwereldrecords op zijn naam staan. In dit blog gaan we echter onze aandacht aan de hotdog besteden. Geschiedenis van de hotdog Over het algemeen…

Poolse street food – zapiekanka

Poolse recepten zapiekanka

Laatst gewijzigd op 31 maart 2020Het idee van dit gerecht is in de tijd van het communisme ontstaan en het is nog steeds heel populair in Polen. Het succes van zapiekanka (uitspraak: zapiëkanka) is te danken aan de snelle voorbereiding en lage kosten. Hoe maak je het? Lees hieronder. Zapiekanka kan worden vertaald als ‘iets wat in de oven opgebakken…

Poolse huzarensalade

Huzarensalade

Laatst gewijzigd op 27 maart 2020Dit recept voor huzarensalade is een klassieker de Poolse keuken. Absoluut één van de bekendste recepten in Polen die bij veel familiegelegenheden in Polen wordt geserveerd. Ik heb het internet doorgespit en het blijkt dat veel mensen hun eigen recept voor deze salade hebben. Voor mij blijft het recept van mijn moeder, dat ik vandaag…