Dit artikel gaat over de groeiende haat tegen de christenen…

De internationale organisatie Open Doors, die de situatie van christenen en de omvang van hun vervolging bestudeert, brengt regelmatig haar rapport uit. Vanuit de rapporten blijkt dat de bloedige persecutie van christenen over de hele wereld toeneemt.

De World Watch List is een wereldwijde lijst van 50 landen in de wereld waar christenen de meest meedogenloze en gewelddadige vormen van vervolging meemaken. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt en het laatste rapport bevestigt opnieuw de onbekende omvang van vijandigheid en geweld tegen christenen. De World Watch List is gebaseerd op een analyse van religieuze vervolging die zich manifesteert in verschillende levenssferen, variërend van fysiek geweld in het privéleven tot zelfs een discriminerende nationale wetgeving. Volgens de berichten uit 2019 worden ongeveer 260 miljoen christenen wereldwijd vanwege hun geloof gediscrimineerd of geïntimideerd. Dit is 15 miljoen meer dan het jaar daarvoor. De organisatie Open Doors schat in dat het ook in 20 andere landen gebeurt die niet onder het rapport vallen. Het betreft misschien zelfs nog eens 50 miljoen gelovigen die vervolgd worden om religieuze redenen.

Sinds 2002 staat Noord-Korea in de top van deze lijst. Kijk het onderstaande filmpje over de top 5 landen waar christenen de zwaarste onderdrukking ervaren.

Top 5 landen Christenvervolging

Volgens het rapport van Open Doorst stierven 2.983 christenen in 2019 vanwege hun geloof. Hoewel dit aantal lager is dan in de voorgaande jaren, wijzen andere statistieken op een enorme toename van het aantal aanvallen op de kerken, dat vervijfvoudigd is – 9.488 in 2019 vergeleken met 1.847 aanvallen in 2018.

De lijst bevat voorlopig geen Europese landen. De aanvallen op de christelijke kerken en symbolen zijn echter ook aanwezig en komen steeds vaker voor in Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Ierland, België, Denemarken, Italië of Frankrijk, Duitsland en zelfs Polen. Het geweld tegen christenen komt het meest voor in Frankrijk. Uit de gegevens van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de aanvallen op christenen in een paar jaar tijd meer dan verdubbelden en bedragen 90% van alle religieus geweld in het land. Volgens de gegevens van de Franse overheid van februari 2019 brandden maar liefst 11 kerken af ​​en in 2018 werden er meer dan 800 ontheiligd. Bovendien zijn er in 2019 zo’n 3.000 christelijke kerken, begraafplaatsen en monumenten in Europa vernield, geplunderd of vernietigd, aldus het Gatestone Institute.

De vervolging van christenen is sterker dan ooit geworden en treft steeds meer gelovigen over de hele wereld. Misschien lijkt het bestaan ​​van dit fenomeen verrassend, omdat de main stream media er systematisch over zwijgen. De wereld heeft gehoord dat de kathedraal van Notre Dame in brand stond, maar heeft niet gehoord van honderden andere kerken niet afbrandden. De wereld heeft gehoord over de vervolging van muslims in China, maar niet over de vervolging van christenen in China.

Helaas zijn de huidige uitingen van vijandigheid jegens christenen in Europese landen het gevolg van de verspreiding van de radicale islam of het antichristelijke secularisme. Dit is niet alleen verwoestend voor het christendom, maar ook voor de maatschappijen. Kijk hier mijn artikel over hoe je een maatschappij kapot maakt. Het is tevens een aanval op het historische en culturele erfgoed van Europa.