In dit blog beschrijf ik twee bijzondere plekjes die wij in Polen ontdekt hebben. Wie weet, misschien ben je daar ook in de buurt?

De eerste is het forel restaurant in Maniowy. Misschien is het woord ‘restaurant’ niet helemaal van toepassing voor dit plekje…. eetcafé, eethuis… de woordkeuze is niet van belang. Wat wel belangrijk is, is de plek waar je gaat eten en dat de verse forel, die geserveerd wort. De forel wordt in de vijver bij het restaurant gekweekt en ter plekke gevangen.

Dit restaurant is een ideale plek om lekker en niet zo duur te eten, mocht je in deze regio op vakantie zijn. Je kunt buiten of binnen zitten. Binnen is het niet heel ruim met slechts een paar tafels. Buiten zit je aan verschillende picknick tafels met schommelbankjes of hangmatten. De kinderen kunnen in oude auto’s of tractors spelen. In het midden zie je een grote vijver met erin forellen. Deze vis wordt hier op verschillende manier voorbereid. Je kunt hem gebakken, gegrild of gerookt bestellen en opeten. Erbij worden frietjes, Poolse rauwkost en lokaal bier geserveerd. Houd je niet van vis, geen probleem! Ze hebben ook de Poolse gegrilde worst.

Verse gerookte forel

Het restaurant is verborgen en hierdoor niet makkelijk te vinden maar met de navigatie kom je tegenwoordig overal.

Het tweede plekje is Opalkowa Chata in Boleslawiec. Het stadje bevindt zich 45 min rijden na het oversteken van de grens met Duitsland. Het is voornamelijk bekend van de Poolse keramiekproducten. Ben je onderweg naar het zuiden van Polen? Wil je iets lekkers eten? Dan is dit de plek! De overnachting kun je in het Blue Beetroot hotel boeken. Heerlijk ontbijtje hebben ze daar.

Het restaurant in Boleslawiec in het zuiden van Polen