De politie heeft afgelopen zaterdag de opnames van de LHBT-protest in Warschau gepubliceerd. ‘Springen op de daken van de politieauto’s en agressief gedrag’, luidt een korte samenvatting van de politie via Twitter met betrekking tot de gebeurtenissen. Maar wat was eigenlijk de aanleiding tot deze protest?

Het verhaal begon op…

27 juni 2020

In Warschau (Wilczastraat 30) vond een brutale aanval plaats op de vrijwilligers van de stichting Pro – Recht op Leven. Drie dagen daarvoor is deze stichting met zijn campagne ‘Stop Pedofilie‘ gestart. Met een aantal rijdende busjes door de straten van de grote Poolse steden willen de activisten het probleem van pedofilie onder de aandacht brengen. Op zaterdag 27 juni 2020 passeerde zo een busje een illegaal kraakpand waar de links radicale activisten van de terroristische organisatie Antifa verblijven en elkaar ontmoeten. Een man, die zichzelf Małgorzata Szutowicz op internet noemt, (Małgorzata is een Poolse vrouwelijke naam) blokkeerde de doorgang van het busje. Op dat moment kwamen andere gemaskerde agressors uit het gebouw rennen. Het begon met beledigingen en bedreigingen. De vrijwilliger die de woedende menigte filmde, werd door de Antifa-terroristen eerst behoorlijk toegetakeld en uiteindelijk op de grond gegooid. De linkse radicalen sneden de spandoeken van de campagne door met hun messen, de spiegels en het kentekenplaat van de auto werden verwijderd. Bovendien bespoten de gemaskerde mensen bespoten de auto met spray. Toen de chauffeur wilde vluchten, bleek dat de banden met een mes waren doorgesneden.

Zie het onderstaande filmpje als bewijs.

1 augustus

Zoals elk jaar herdachten de inwoners van Warschau op 1 augustus de Opstand van Warschau. Ondanks de coronamaatregelen kwamen de patriotten in grote aantallen om eer aan de in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde soldaten te bewijzen. De informele vieringen vonden in de hele stad plaats, zoals in het centrum werden er vuurpijlen afgestoken. De mensen uit de LGBT-beweging waren jammergenoeg niet in staat om het zonder provocaties te vieren… Tijdens de mars van de Opstand van Warschau werd er door de linkse LGBT-activisten een regenboogvlag uitgehangen vanuit het dak op straat waar de mars plaatsvond. Op de regenboogvlag stond het symbool van het Poolse verzet dat voor de Poolse burgers een belangrijk symbool is, omdat het de moed in de strijd tegen Nazi-Duitsland symboliseert. Hierover heb ik een paar dagen geleden bericht. Het resultaat was de verbranding van de regenboogvlag door de Poolse patriotten.

Het verhaal gaat verder toen op…

4 augustus

De LHBT-activist Małgorzata werd wegens mishandeling aangehouden en het Gerecht in Warschau heeft over de passende straf voor hem besloten, namelijk 2 maanden gevangenisstraf. De opnames van de gebeurtenis dienden als bewijs. De linkse activisten wilden solidair zijn met hun kameraad en organiseerden een protest tegen onderdrukking 😳🤔🤯

7 augustus

De linkse activisten protesteerden in Warschau tegen de aanhouding van Małgorzata… een crimineel die een andere persoon mishandelde. Volgens de politie gedroegen de demonstrerende zich obsceen en agressief, sommige gingen op de politieauto’s springen of schelden. Uiteindelijk werden er 48 personen aangehouden.

Dit artikel wens ik af te sluiten met een citaat uit het boek dat ik onlangs heb gelezen: ‘Kameraad Baron’ van Jaap Scholten. Het boek gaat over de vernietiging van de Roemeense elite in Transylvanië.

De Roemeense uitgever, Gabriel Liiceanu, zei recent over het communisme: ‘Het maakte terreur tot het fundament van de samenleving, verhuld onder het masker van de discussie over een betere maatschappij‘.