Europe veroordeeld ‘lhbt-vrije‘ zones in Polen, bericht de Telegraaf. ‘Meerderheid Europees Parlement veroordeelt LHBT-vrije zones in Polen‘, meldt de OUTtv. ‘Moedigt Poolse regering “homovrije zones” aan?‘ vraagt de Belgische VRT News zich af. En verder lezen we in dit artikel: ‘Pride-marsen worden verboden, terwijl extreemrechtse tegenbetogers geen strobreed in de weg wordt gelegd’. Op het NPO journaal zag ik onlangs een uitgebreid rapport m.b.t. dit onderwerp. Maar wat is eigenlijk waar? Worden deze mensen in Polen gediscrimineerd? Mogen ze werkelijk bepaalde gemeentes niet betreden? In dit artikel ga ik de situatie rondom de ‘LHBT’-vrije’ zones in Polen uitleggen.

Ten eerste zijn deze stickers niet tegen de LHBT-mensen bedoeld maar tegen de LHBT-ideologie. Het is NIET de bedoeling dat de LHBT-mensen de publieke gelegenheden niet zouden mogen betreden. Want hoe zouden de autoriteiten überhaupt dit kunnen uitvoeren? De aanleiding tot het creëren van de stickers de zogenaamde LHBT-kaart of in Nederland een document beter bekend als ‘Richtlijnen voor seksuele en relationele vorming in Europa‘. Deze LHBT-kaart zou op basis- en middelbare scholen geïntroduceerd moeten worden. Deze richtlijnen zijn trouwens in verschillende talen beschikbaar, zoals Frans, Nederlands, Pools, Engels of Duits. Volgens de meeste Poolse ouders is de grens vanuit hun levensbeschouwelijke overwegingen overschreden. De grens tussen wat de school in de opvoeding zou kunnen betekenen en de rol van de ouders vervaagt. Tot dat het misschien binnenkort niet bestaat. De Poolse ouders vinden dat het hun verantwoordelijkheid is om de kinderen op te voeden m.b.t. de relaties en seksualiteit. Op Euronews werd het ook beweerd dat de Poolse ouders tegen de seksuele voorlichting zijn. Dat is niet waar. De Poolse ouders zijn van mening dat de seksuele educatie in overeenstemming moet zijn met de leeftijd van de kinderen en hun emotionele ontwikkeling. En dat is gewoon heel logisch en redelijk.

De ‘kaart van haat’, zoals in de westerse media genoemd, geeft aan waar de lokale gemeenteraad tegen de Europese richtlijnen voor seksuele voorlichting (in deze vorm) heeft gestemd en waar de motie aangenomen is. Het is dus geen ‘kaart van haat’. Deze kaart laat zien waar de ouders betrokken willen zijn bij de seksuele opvoeding van hun kinderen en ze wensen niet dat de gender-ideologie vanuit de overheid gepusht wordt.

Kortom: deze stickers zijn niet tegen de LHBT-mensen en de Poolse ouders willen zelf beslissen over de seksuele opvoeding van hun kinderen.

De foto’s zijn afkomstig van de voorkant van de tijdschrift Gazeta Polska.