Sinds het begin van de tweede coronagolf heeft de Poolse regering gedreigd met de lockdown. Net zoals in Nederland ging de horeca in de eerste instantie dicht. Het lijkt wel dat dit de enige oplossing is tegen het virus: sociaal isolement totdat we een vaccin hebben. Herken je dit?

In Polen verloopt het ‘coronagedoe’ dus niet anders dan in Nederland. De MKB-ers worden in feite ‘vernietigd’, of het wordt hen heel moeilijk gemaakt om de crisis te overleven. In de eerste instantie ging de horeca in Polen dicht, daarna de fitnesscentra. Het meest verbazingwekkende was de sluiting van de meubelwinkels 🤔… Want daar lopen heel veel mensen die elke dag aan de verspreiding van het coronavirus enorm bijdragen. Kolder!

Om het leven van de burgers nog onaangenamer te maken heeft de Poolse regering aangekondigd dat alle begraafplaatsen op 1 november verplicht dicht moeten. Dit werd slechts een paar dagen van tevoren gemeld. Allerheiligen hoort bij de Poolse katholieke traditie en wordt elk jaar uitbundig gevierd. In elke stad en in elk dorp veranderen de begraafplaatsen in een zee van kaarsen en lichten. De informatie over de sluiting van de kerkhoven heeft voor enorme files voornamelijk in de grote steden gezorgd. Kolder!

De mensen hebben in een korte tijd alles aangedaan om deze traditie ter ere te houden. Bij de ingang van de kerkhoven hingen zelfs briefjes met verontschuldigen in het geval dat iemand hun geliefde niet kon/ mocht opzoeken.

Inmiddels ben ik niet verbaasd dat deze regering dit doet. Ze noemen zichzelf rechts en conservatief, maar werkelijk werken ze mee aan de linkse agenda. Bewust of onbewust, weet ik niet. Wat mij wel verbaast, is dat de katholieke priesters aan deze krankzinnige regels gehoor aan hebben gegeven. Zelfs de communisten hebben nooit zo iets gedaan, als een katholiek feest verbieden…

Ik weet niet of jullie, het Nederlandse publiek, het weten, maar in de tijd van het communisme stond de Poolse Katholieke Kerk aan de kant van de burgers en ze sprak zich meerdere keren uit tegen het regime. Waarvoor bijvoorbeeld de priester Jerzy Popiełuszko de hoogte prijs heeft betaald. Hij werd op een gruwelijke wijze door de inlichtingendienst gemarteld en zijn lichaam werd in een rivier gedumpt. Zijn aan het Poolse volk toegewijde en inspirerende preken werden zelfs op de Radio Free Europe uitgezonden.

De grootse vijand van het communisme was niet het Westen maar de Katholieke Kerk. Waarom? De Kerk vervult namelijk haar missie om iedereen tot verlossing te brengen. De communisten daarentegen werken aan het concept van een maatschappij van gehoorzame burgers die vrij zijn van religie en God. Misschien begrijp je nu waarom de Katholieke Kerk in het westen vernietigd is?

Daarom zul je niet verbaasd zijn over de volgende uitspraak van de Poolse premier:

Het verminderen van sociale contacten tijdens de kerstperiode is een fundamentele kwestie voor het verdere verloop van de besmettingen. Daarom werken we aan dergelijke juridische oplossingen die de bewegingsmogelijkheid beperken. Ik doe nu een beroep om geen reizen te boeken, ook niet in Polen‘.

Ze zijn van plan om het volgende feest te verbieden zelfs als het aantal besmettingen blijft dalen … Kolder!

En ze werken aan juridische oplossingen… Hier moet ik aan de Poolse versie van de Nederlandse spoedwet denken. Het wetgevingsproces is voorlopig niet afgerond waardoor de mondkapjesplicht in principe nog niet van kracht is.

Het volgende absurde plan van de Poolse regering is de transformatie van het Nationaal Stadion in Warschau in het Nationaal Ziekenhuis. Aan één kant zou je kunnen zeggen dat de capaciteit van de zorg op deze manier verhoogd wordt en dat het de juiste beslissing is. Iets wat Markt Rutte en Hugo de Jonge nog steeds niet bedacht hebben. Echter als je het ziekenhuis van binnen bekijkt, zul je huiveren. De sombere ziekenhuisbedden komen uit een derdewereldland. Ze staan heel dicht op elkaar. In het ziekenhuis loopt het personeel in een witte overall (0:48) en het hoofd en het gezicht zijn helemaal bedekt. Een sfeer van terreur, kan ik niets anders zeggen.

Het ziekenhuis is eigenlijk leeg. Naar verluidt werd er tot nu toe tiental patiënten opgenomen. Om nog meer paniek te zaaien zijn ze in staat om figuranten in te huren mits er nog wat geld in de staatskas zit. Bekijk het volgende filmpje goed, voordat het van youtube verwijderd wordt.