Dankzij de inspanningen van de stichting Ordo Iuris en haar advocaten gaat het Europees Parlement binnen enkele dagen stemmen inzake opheffing van de immuniteit van het EP-lid Guy Verhofstadt. In 2017 in zijn toespraak noemde hij Polen ‘fascisten, neonazi’s en white supremacists’. Voor deze schandelijke woorden heeft een Poolse patriot, dr. Bawer Aondo-Akaa, besloten om het EP-lid te vervolgen omdat deze woorden hem zo raakten.

Guy Verhofstadt heeft deze beledigende uitspraak gedaan naar aanleiding van de Onafhankelijkheidsdag, die elk jaar op 11 november uitbundig in Warschau wordt gevierd onder andere door het zingen van het Poolse volkslied en andere patriottische liederen die al sinds honderden jaren gezongen worden. Veel patriotten en bewoners van Warschau verschijnen in het centrum van de Poolse hoofdstad met Poolse vlaggen om bij deze viering aanwezig te zijn.

Wie is dr. Bawer Aondo-Akaa?

Hij is in 1985 in Polen geboren van een Poolse moeder en een Nigeriaanse vader in een familie van 6 kinderen. Hij en zijn drie broers dragen Nigeriaanse voornamen en zijn twee zussen Poolse voornamen. Zo hebben zijn ouders besloten. Hij is het oudste kind in deze talrijke familie en is geboren met quadriplegie (een toestand waarbij alle vier ledematen verlamd zijn). Zijn Nigeriaanse vader heeft zijn familie verlaten en zijn oom (van de kant van zijn moeder) was als een vader voor hem en zijn broers en zussen. Hij onderwees Bawer in het Poolse patriottisme. Bawer studeerde theologie aan de Pauselijke Universiteit in Krakau en is sinds middelbare school politiek actief. Hij is openlijk een pro-life activist en schaamt zich niet om langs de pro-abortus demonstraties te gaan zodat hij aan de demonstranten allerlei moeilijke vragen kan stellen.

In 2017 nam hij deel aan de Onafhankelijkheidsmars in Warschau die door de linkse Poolse en buitenlandse media als een facistische mars werd afgeschilderd. Maar de berichten met betrekking tot de diverse provocaties, die de organisaties zoals Antifa uitvoerden, werden in de berichtgeving weggelaten 🤔. Tijdens de viering in 2017 reed dr. Bawer Aondo-Akaa vredig in zijn rolstoel tussen de andere Poolse patriotten genietend van een leuke sfeer – dit is in ieder geval wat hij later in een interview meldde. Op internet werden zijn foto’s verspreid met een wit-rode sjaal en glimlachend. Eén foto was genoeg om de leugens van de linkse media weer te leggen.

Anti-Poolse berichtgeving

De voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt (aka Ivan de Verschrikkelijke – zoals door Derk Jan Eppink tijdens de ledenvergadering van FvD genoemd) baseerde zijn uitspraak op de leugens van de linkse media en hiermee beledigde hij de Poolse patriotten waaronder dr. Bawer Aondo-Aaka. De woorden van het EP-lid waren onrechtvaardig en duidelijk een aanval op de tienduizenden Poolse patriotten die in 2017 met hele gezinnen naar het centrum van Warschau kwamen om de onafhankelijkheid te vieren. Was Guy Verhofstadt onbewust van deze manipulatie. Dat betwijfel ik. En dat is niet het enige verzinsel dat de media over Polen verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan de ‘LHBT-vrije zones‘.

Hoe gevaarlijk is het eigenlijk om op het internationale politieke toneel zo een vals imago over Polen te creëren? Een vals imago over een land waarin het nazisme naar verluidt zijn kop opsteekt waarin minderheden geïsoleerd en vervolgd worden… wacht even… zijn kop opsteekt? Dat zou betekenen dat het zich opnieuw vertoont. Maar het nazisme is niet iets wat in Polen zou kunnen herleven omdat er nooit sprake van het nazisme is geweest.

De stichting Ordo Iuris en haar advocaten doen er alles aan om de smaad en laster tegen Polen tegen te gaan namens dr. Bawer Aondo-Akaa en andere Poolse patriotten. Zij proberen aan te tonen dat de informatie op deze manier geformuleerd en verspreid door de linkse media en de voormalige Belgische premier nog een voorbeeld is van fake news over Polen. Het groeiende aantal van valse informatie is bedoeld om Polen aan te vallen en zijn internationale positie te ondermijnen. De Poolse rechtbank heeft een verzoek bij het Europees Parlament ingediend inzake opheffing van de immuniteit van Guy Verhofstadt waarover tijdens de vergadering op 10 maart wordt gestemd. Voor de stemming zal Ordo Iuris aan alle afgevaardigden van het hele Europees Parlement een Engelstalig rapport overhandigen waarin wordt getoond wat de Onafhankelijkheidsmars echt is en wie de deelnemer dr. Bawer Aondo-Akaa is.

Ik betwijfel of de stemming gunstig zal zijn voor Bawer. Maar er is in ieder geval een duidelijk signaal afgegeven naar Ivan de Verschrikkelijke en de linkse media.

Bronnen:
Echte Pool dr Bawer Aondo-Akaa
Verzoek om opheffing van de immuniteit van Guy Verhofstadt – stemming op 10 maart 2020
Poolse rechtbank wil opheffing van de immuniteit van Guy Verhofstadt