‘Profanatie van de Poolse nationale symbolen’, meldden de patriottische en conservatieve media in Polen. De Poolse Europarlementariërs – waaronder Beata Szydło de voormalige premier van Polen en Witold Waszczykowski de voormalige minister van Binnenlandse Zaken – eisen verduidelijking rondom deze situatie van de Europese Commissie. Vanaf nu is het officieel: ‘Polen wordt gepest door de Europese Commissie’.

Op het gebouw van de Europese Commissie verscheen de Poolse vlag en het Poolse embleem. Maar niet in de nationale kleuren maar in 6 kleuren van de LHBT-beweging. Deze vertoning vond op 22 september laat in de avond plaats. De patriottische media in Pelen berichten over profanatie van de Poolse nationale symbolen. De Poolse Europarlementariërs eisen een uitleg van de Europese Commissie. En hoewel de stichting Campagne Tegen Homofobie achter deze stunt staat, was de meeste kritiek juist op de Europese Commissie gericht, die toestemming gaf om deze zielige show te tonen. De volgende zin was ook zichtbaar op het gebouw: ‘wij zijn geen ideologie, maar Poolse burgers’.

Polen wordt door de Europese Commissie gepest

Op deze manier wordt het gerefereerd aan de woorden van de huidige president Duda die enige tijd geleden zei: ‘LHBT, dat zijn geen mensen, dat is een ideologie’. Persoonlijk vind ik deze woorden nogal onhandig maar ik begrijp wel waar het vandaan komt. De LHBT-beweging is namelijk een cultuur marxistisch initiatief dat zicht bezig houdt met een grootschalig sociaal-cultureel experiment. Zelf zou ik zeggen: ‘Bij de LHBT-beweging gaat het niet om de mensen maar om de ideologie’.

Een andere opmerkelijk slagzin op het gebouw was: ‘Stop LGBT free zones in Poland now’. Opmerkelijk want het is gewoon niet waar dat de LHBT-vrije zones in Polen bestaan. Hierover heb ik al twee keer geschreven: ‘Is dit waar: vrije zones van homo’s en lesbiennes in Polen?‘ en in ‘Brief aan Guy Verhofstadt‘. De Europese Commissie is het slachtoffer van het nepnieuws. Er wordt een probleem gecreëerd dat niet bestaat.

De verontwaardiging over het hele incident werd geuit door miljoenen Polen. Er is geen toestemming (en zal er nooit zijn) tot profanatie van de Poolse nationale symbolen.

Wie heeft het toegestaan? Waarom verspreidt de EC het valse verhaal over Polen? Zal de EC zich verontschuldigen voor de profanatie van de Poolse nationale symbolen?

Overeenkomstig artikel 28 van de Poolse Grondwet zijn zowel de Poolse nationale kleuren als het embleem wettelijk beschermd.