Tijdens deze rondreis in het noorden van Polen ontdek je onder andere de prachtige kastelen van de ridders van de Duitse Orde, pittoresk landschap het merengebied en twee prachtige Poolse steden. Deze reis zier er als volg uit:

Toruń (2 dagen) – Mazurië (10 dagen) – Gdańsk (3 dagen)

Rondreis in Noord-Polen

Wat te doen tijdens deze rondreis:

  • Toruń is de geboortestad van Nicolaas Copernicus. In de middeleeuwen was Toruń een prominent handelscentrum. Tegenwoordig wordt deze stad ‘Krakau van het noorden’ genoemd. Toruń is voorzien van gotische gebouwen van unieke waarde. De drie belangrijke historische delen van Toruń zijn: de Oude Stad (1233), de Nieuwe Stad (1264) en het Teutoonse Ridderkasteel (midden 13e eeuw).
  • In Mazurië kun je steden bezoeken, zoals Mikołajki, Ruciane-Nida, Ryn, of historische plekken, zoals Fort Boyen, Wolfsschanze. Vergeet niet de kastelen van de Duitse Orde in Reszel, Ryn, Giżycko en Malbork. De kastelen in Reszel, Ryn en Giżycko zijn hotels. Mazurië is ook fantastisch voor zeilvakanties, tevens om te vissen. Vind je het leuk om te vissen, neem je hengel mee! Je zult niet teleurgesteld zijn!
  • De gezellige stad Gdańsk met talloze lekker restaurantjes en cafés in de Oude stad is zeker een aanrader tijdens de autorondreis in het noorden van Polen. In deze stad heb je ook veel historische plekken en musea, zoals Westerplatte, Museum van barnsteen, Museum van de Tweede Wereldoorlog.

Je kunt deze reis verlengen en tijd nemen om de Driestad te bezoeken, dus Gdańsk, Gdynia en Sopot.

Autorondreis Polen met prachtige steden Toruń en Gdańsk