Uit de hele wereld hoor je voorbeelden van verzet tegen het coronabeleid. De protesten voor vrijheid nemen toe, denk aan de Freedom Convoy in Canada. Een mooie actie van de Canadese strijders en andere landen nemen daar voorbeeld van. Ik zal het in dit artikel twee belangrijke initiatieven uiteenzetten.

Ordo Medicus

Ordo Medicus is een instituut dat tijdens de pandemie werd opgericht om de Poolse artsen en wetenschappers te vertegenwoordigen en te ondersteunen. Het zet zich in voor de gezondheid van de Poolse bevolking. Tevens voor de vrijheid, waarheid en onafhankelijke wetenschap. Het instituut Ordo Medicus heeft een onderzoekscommissie opgericht met als doel de omstandigheden rondom het coronabeleid op te helderen en, heel belangrijk, het bewijsmateriaal tegen de misdaden van de autoriteiten te verzamelen. Deze onderzoekscommissie zal artsen, wetenschappers en iedereen overhoren die wil en/of kan bijdragen aan het verklaren van de huidige crisis. Als het verzamelde bewijs het toelaat, zullen de verdachten worden vervolgd, zoals het vermeld staat op hun site. De commissie is onafhankelijk en niet gebonden aan een politieke partij of politieke groepering. Een van hun hoorzittingen kun je op deze link in het Engels horen met een Duitse arts en politicus, Wolfgang Wodarg.

Project Neurenberg 2.0

Een heel belangrijk project is de parlementaire werkgroep Neurenberg 2.0 (update 28 november 2022: de website van het project Neurenberg werd geblokkeerd).

Het project Neurenberg 2.0 verwijst naar het proces dat bekend is uit de geschiedenis waarin de mensen achter het nationaalsocialistische systeem van het Derde Rijk werden berecht voor de misdaden die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog begingen. De naam van het project heeft een symbolisch karakter. Tegelijkertijd wijst het op de noodzaak van een grondige documentatie en een diepgaande analyse van het coronabeleid en zijn gevolgen.

Binnen dit project zijn er tot nu toe vier hoorzittingen geweest. Er kwamen buitensporige toestanden binnen het Poolse leger aan het licht. Daar schreef ik al eerder over. Een meer gedetailleerd verslag houd je nog tegoed van mij.

Warschau declaratie tegen het nieuwe totalitarisme

Binnen het project Neurenberg 2.0 is er een declaratie ontstaan die getekend werd door onder andere de advocaat Dr Reiner Fuellmich en Viviane Fischer. Zoals het op in de declaratie vermeld staat (naar eigen vertaling): ‘Bijeengekomen in november 2021 in de hoofdstad van Polen, Warschau, sturen we vandaag een belangrijke en dringende boodschap naar de wereld toe. Het is voor ons duidelijk dat de mensheid voor de grootste uitdagingen in haar geschiedenis is komen te staan. De Big-Tech, de banken en farmaceutische bedrijven zijn met de grote wederopbouw van de wereld begonnen, waarbij de gezondheid, rijkdom en het leven van miljarden mensen op ongekende wijze vernietigd worden.’