Een Poolse LHBT-activist werd veroordeeld voor pedofilie en drugs. Krzysztof F. was een vertegenwoordiger van de maarschalk van de woiwodschap West-Pommeren. Het gaat om een meisje van 16 en een jongen van 13 – een zoon van een vrouwelijk Tweede Kamerlid.

De bovengenoemde misdrijven vonden in augustus 2020 plaats, een maand later werden de aanklachten aan de man voorgelegd. Hij werd veroordeeld tot 4 jaar en 10 maanden gevangenisstraf. Het definitieve vonnis is geveld op 14 december 2021. De informatie bereikte de media pas een jaar later.

Nadat de bekendmaking omtrent de veroordeling heeft het persbureau van de maarschalk in de media iedereen verzekerd dat de werknemer ontslagen werd. Echter is er nog steeds informatie over Krzysztof F. op de website van de maarschalk te vinden. Bovendien wordt er over hem lovend geschreven: ‘In samenwerking met de verschillende ngo’s bewees hij (Krzysztof K.) zich als een betrouwbare en begripvolle partner, die gericht aan de verschillende maatschappelijke doelstellingen werkte, zoals problematiek voortkomend uit verslavingen of problematiek gerelateerd aan geweldgebruik.’

Deze foto is afkomstig van de website van de maarschalk van de wojwodschap West-Pommeren )bron)

Krzysztof F. bekleedde diverse publieke functies. Hij was niet alleen een vertegenwoordiger van de maarschalk van de woiwodschap West-Pommeren, maar ook een campagnemedewerker van Rafał Trzaskowski tijdens de laatste presidentsverkiezingen. Bovendien was hij een psychotherapeut voor kinderen en volwassenen op het gebied van drugsverslaving.