Een Pools bedrijf, Biomed-Lublin heeft gisteren een medicijn tegen COVID-19 gepresenteerd. En als alles goed verloopt, zal Polen over een paar maanden het eerste land ter wereld zijn met een effectief medicijn tegen het coronavirus, kondigde het Poolse vennootschap aan. Het bedrijf liet ook zien hoe één van de ampullen met het medicijn eruit ziet. De deskundigen wijzen er echter op dat het nu tijd is voor de belangrijkste testfase, en alleen na een succesvolle reeks van testen is het mogelijk om de effectiviteit van het medicijn te bepalen.

Het biotechnologiebedrijf van Lublin kondigde zijn succes aan na de voltooiing van de eerste productiefase van het Poolse medicijn voor COVID-19. Het doel is minimaal 3.000 ampullen van het medicijn te produceren dat gemaakt wordt uit het plasma van de patiënten die van COVID-19 hersteld zijn. Deze ampullen werden tijdens de persconferentie getoond (zie foto van dit artikel).

De aandelenprijs van Biomed-Lublin groeide gisterenochtend rond de 25%, maar daar dat is nog niet alles. In de middag werden een stijgingen van maar liefst 40% genoteerd.