Indian Summer‘ in het Engels, ‘Złota polska jesień‘ of ‘Babie lato‘ in het Pools, ‘Brittsommar‘ in het Zweeds, ‘Altweibersommer‘ of ‘Spätsommer‘ in het Duits… verschillende talen en verschillende namen voor hetzelfde verschijnsel. En dit verschijnsel is prachtig!

Dit fenomeen noemen we in Polen de Poolse gouden herfst – ‘Złota polska jesień‘. Dat is een periode waarin het voor de tijd van het jaar eigenlijk erg warm is, na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. De zon schijnt volop. De lucht is blauw. Tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Zij krijgen verschillende kleuren: geel, bruin, rood, oranje, licht groen, licht bruin. Gewoon lekker weertje wanneer je het helemaal niet verwacht. Meteorologisch is het ook goed te verklaren, dit weer is te danken aan het hogedrukgebied.

Vergeet je fototoestel niet om wat schitterende foto’s van mistige ochtenden of zonnige middagmomenten te maken. Tijdens die prachtige herfstochtenden zijn we boven ons huis en in het bos achter ons huis met de drone gaan vliegen. Het onderstaande filmpje is het resultaat.

We genieten van de prachtige herfstdagen met zonnig en droog weer.