Een man in Polen, die bij een ongeluk gewond was geraakt, werd niet opgenomen in het ziekenhuis. Reden – hij weigerde een vragenlijst in te vullen inzake een vermoedelijke infectie met het coronvirus.

Op 11 september kwamen de medische diensten ter plaatse van het ongeluk en vonden (gelukkig) geen ernstige verwondingen bij het slachtoffer. De licht gewonde man werd niet naar het ziekenhuis doorverwezen, maar er werd hem verteld dat hij zich voor de zekerheid bij het ziekenhuis zou kunnen melden in het geval dat hij zich niet goed zou voelen.

Een paar uur later begon zijn hand pijn te doen en zwol op, dus hij besloot naar het ziekenhuis te gaan om te controleren of de hand misschien gebroken was. Voorafgaand aan zijn opname vroeg het medisch personeel hem een ​​vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is eigenlijk bedoeld voor patiënten die zich in het ziekenhuis melden vanwege een vermoedelijke besmetting met het coronavirus. De man weigerde de lijst in te vullen en legde uit dat dit niet de reden was waarom hij medische hulp nodig had en dat hij geen symptomen van COVID-19 had.

Het slachtoffer van het ongeluk werd in het ziekenhuis niet opgenomen en zijn hand werd niet ook onderzocht.

Naar aanleiding van dit bericht (op onet.pl) heb ik verder gezocht naar soortgelijke incidenten. Met ingang van 27 augustus wordt elke patiënt in Polen verzocht om zo’n lijst in te vullen, zelfs zwangere vrouwen. De volgende vragen ontstaan:

  1. Komt de eis om het formulier in te vullen van het ministerie van Volksgezondheid?
  2. Is deze vragenlijst echt voor elke patiënt verplicht ongeacht de aandoeningen of klachten?
  3. Heeft het ziekenhuis het recht, in geval van weigering om bovengenoemde vragenlijst in te vullen, medische hulp te weigeren?
  4. Heeft het aantal ingevulde vragenlijsten invloed op de officiële statistieken van COVID-19-besmettingen of zelfs zieken?

Wereld in psychose.

Welkom.