Dit gerecht wordt voornamelijk met de kerst geserveerd. Ik weet niet waar de naam van dit gerecht vandaan komt. De Grieken hebben waarschijnlijk hier nooit over gehoord 😄 In Polen wordt dit recept meestal met kabeljauw gemaakt. Eerlijk gezegd vind ik heilbot of schelvis lekkerder.

Wat heb je nodig?

  • 500g witte vis (kabeljauw, heilbot of schelvis)
  • 3 wortels
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • 100-140g tomatenpuree
  • kruiden: zout, peper, oregano, laurierblad, paprikapoeder
  • een beetje meel en 1 ei om vis te paneren

En zo maak je dit gerecht:

  1. Schil de wortels en pastinaak en kook ze in het water ongeveer 15-20 min tot dat ze zacht zijn. Snijd deze groenten in plakjes (of blokjes).
  2. Maakt de prei schoon en snijd hem in halve ringetjes. Verhit de oliefolie in doe de prei in de pan. Vervolgens bak je de prei tot dat hij goudbruin is.
  3. Meng de prei met de gesneden wortels en pastinaak in de pan. Voeg de tomatenpuree en kruiden aan dit mengsel toe. Bak alles nog ongeveer 3 min.
  4. Snijd de vis in gelijke stukjes. Bestrooi met peper en zout.
  5. Klop 1 ei samen met een beetje meel. Wentel de vis hierdoor.
  6. Bak de gepaneerde vis goudbruin. Als de vis klaar is, leg je de stukjes vis in een schaaltje.
  7. Leg vervolgens de opgebakken groenten over de vis. En je laat alles afkoelen.

Dit gerecht eet je koud!

Eet smakelijk!