Łukasz Sakowski is een populaire blogger in Polen, wetenschapsjournalist en auteur van verschillende boeken. Hij heeft biologie aan de University of Life Sciences in Poznań gestudeerd. Zijn artikelen werden onder andere gepubliceerd door diverse bekende tijdschriften in Polen: Tygodnik Wprost, Oko Press en Newsweek. Zijn receentelijk gepubliceerde verhaal vond veel weerklank in Polen. De Poolse LHBT-beweging heeft hem als ‘homofoob’ of ‘vijand van de LGBT-gemeenschap’ geclassificeerd.

Het verhaal van Łukasz

Łukasz Sakowski vertelt openlijk in zijn artikel hoe hij op 13-jarige leeftijd op een forum voor transseksuelen terechtkwam, waar hij contact met een 40-jarige man legde die zich als een vrouw identificeerde. Hij moedigde hem aan om de vrouwelijke voornaamwoorden te gaan gebruiken. Verder haalde hij hem over om vrouwelijke kleren te dragen, te make-uppen en nagels te lakken. Ten slotte werd jonge Łukasz door dezelfde man gemanipuleerd om de puberteitsblokkers en de vrouwelijke hormoon oestrogen te slikken. Vlak voordat hij 18 werd, stelden een psycholoog, psychiater en seksuoloog na één bezoek, zonder enig onderzoek, een diagnose van transseksualiteit vast en verwezen hem officieel door voor een operatie van geslachtsverandering. Op dit moment zit hij in het proces van detransitie, waar hij blij mee is.

De auteur van de tekst geeft in zijn artikel toe dat als gevolg van het innemen van deze medicijnen de diagnose van gevorderde osteoporose bij hem werd gesteld.

Zijn verhaal kun je hier lezen.

Hij berichtte ook op twitter.

Łukasz Sakowski op Twitter

Sakowski zegt openlijk dat hij homoseksueel is. Als je goed inleest in zijn artikelen, zie je ook dat hij sterk linkse opvattingen heeft. Desondanks zet hij zich sterk in tegen de pseudowetenschap van geslachtsverandering.

De zogenaamde geslachtsverandering is big business. Gemanipuleerde slachtoffers van de genderideologie geven een fortuin aan hormonale blokkers, hormonen van het andere geslacht. Aan psychologische, seksuologische en endocrinologische consulten. De chirurgische operaties kosten vermogen en worden als financieel aantrekkelijk door ziekenhuizen beschouwd. Een geslachtsveranderende operatie krijg je vaak volledig vergoed in Nederland uit je basisverzekering! 

Het hele proces van overgang verergert vaak de problemen. De slachtoffers vinden het vervolgens moeilijk om toe te geven dat ze een onomkeerbare fout hebben gemaakt.