Opmerkelijk… Afgelopen zondag (1 november) werden er in de woiwodschap Lubelskie 1.768 nieuwe besmettingen bevestigd, maar er werden slechts 1.674 tests uitgevoerd. Op dinsdag (3 november) is het aantal testen niet significant gestegen. Desondanks zijn er in totaal meer besmettingen geconstateerd dan dat de testen zijn uitgevoerd.

De woordvoerster van het Poolse RIVM in deze regio, Agnieszka Strzępka, verzekert echter, dat er feitelijk meer dan 3.000 tests per dag plaatsvinden. De monsters worden ook buiten de regio voor analyse verzonden. Deze informatie is echter niet opgenomen in de officiële statistieken van het ministerie van Volksgezondheid.

Is er een verklaring waarom er meer besmettingen zijn dan uitgevoerde tests?

In september berichtte ik over een vragenlijst die de nieuwe patiënten in de Poolse ziekenhuizen moeten invullen, zelfs als zij met andere klachten komen. Een verhaal over een man die zich na een auto-ongeluk met opgezwollen hand meldde. Voorafgaand aan zijn opname vroeg het medisch personeel hem een ​​vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst (zie foto) is bedoeld voor patiënten die zich in het ziekenhuis melden vanwege een vermoedelijke besmetting met het coronavirus.  Met ingang van 27 augustus wordt elke patiënt verzocht om zo’n lijst in te vullen, zelfs zwangere vrouwen.

Vragenlijst in het ziekenhuis in Polen

In dit bericht stelde ik de volgende vraag: heeft het aantal ingevulde vragenlijsten invloed op de officiële statistieken van COVID-19-besmettingen of zelfs zieken? Zouden de vragenlijsten gebruikt worden om de statistieken van de besmettingen op te schroeven?