Vandaag gaan we naar Krakau! We moeten onze kinderen in een internationale privé school inschrijven. Ook kunnen we een huis te huur bekijken.

Het was een volle dag vandaag!

We moesten in onze vakantie vroeg opstaan omdat de aannemer een betonnen dekvloer boven kwamen storten. Het dak is geïsoleerd en de vloerverwarming is gelegd volgens het door ons aangeleverde vloerplan. Dus het was tijd voor de dekvloer zodat het vervolgens een paar weken kan drogen. De volgorde is misschien niet helemaal logisch. Normaliter zou je eerst een betonnen dekvloer boven storten en dan beneden. We hebben vorig jaar besloten om de begane grond af te maken zodat we tijdens de zomervakantie lekker in ons konden vertoeven. Omdat we van de zomer naar Polen verhuizen, moet de eerste verdieping ook afgemaakt worden.

Zie het onderstaande filmpje voor de impressie van de werkzaamheden.

Om 13.00 stond onze afspraak met de coördinator van de internationale privé school in Krakau om de kinderen in te schrijven. We hebben van tevoren alle benodigde documenten ingevuld. Het moest nog getekend worden. We hebben kopietjes meegekregen. Het heeft in totaal misschien 20 min geduurd.

De inschrijving is ook online mogelijk. We hebben ervoor gekozen om dit persoonlijk te doen omdat we een indruk van de school wilden krijgen. Vanwege de coronamaatregelen kregen we geen rondleiding. We werden door de coördinator van de school in de gang ontvangen en we hebben in het parkje van de school rondgekeken. De school beschikt over twee gebouwen: één gebouw is voor de kleuterschool en onderbouw van de basisschool, het tweede gebouw is bestemd voor de bovenbouw van de basisschool en voor de middelbare school. Het tweede gebouw wordt op dit moment uitgebreid.

De coördinator heeft ons geïnformeerd dat de middelbare scholen dat de scholen vanaf 1 september naar verwachting opengaan (in Polen begint het schooljaar altijd op 1 september). De autoriteiten verwachten dat het vaccinatieprogramma dan afgerond is. Trouwens de leraren en docenten hebben voorrang bij het vaccineren gekregen net zoals het medisch personeel.

We hebben nog een paar dingen te regelen!