Het Internationaal Frederick Chopin Piano Concours is een van de oudste pianowedstrijden ter wereld. Het wordt al vanaf 1927 in Warschau georganiseerd. Het concours wordt sinds 1955 eenmaal in de vijf jaar gehouden. Dit evenement was oorspronkelijk voor 2020 gepland, maar werd twee keer vanwege de COVID-19-pandemie uitgesteld. Dit jaar werden de gasten en toeschouwers op een omstreden manier verwelkomd, namelijk met een bord: ‘Laat je coronacertificaat zien’.

De persconferentie van de Confederatie Vrijheid en Onafhankelijkheid werd op 22 oktober voor de National Philharmonic in Warschau gehouden waar het 18e Internationaal Frederick Chopin Piano Concours de afgelopen drie weken werd gehouden. Het evenement werd door het Nationale Fryderyk Chopin Instituut georganiseerd. Maar hoe nationaal is dit instituut eigenlijk als de toeschouwers tijdens het concert in twee zones verdeeld worden? Voor de gevaccineerden en voor de ongevaccineerden. De deelnemers van de persconferentie informeerden de journalisten dat de medische apartheid steeds vaker tijdens de culturele evenementen in Polen voorkomt.

Aan het eind van de persconferentie liep het Tweede Kamerlid, Grzegorz naar Braun naar binnen waar hij het bord ‘Laat je coronacertificaat zien’ ophaalde. ‘Dit bord symboliseert in feite een misdaad en zou daarom verwijderd moeten worden’, geeft Braun aan voordat hij het bord vernielde.

Geniaal!

Het gehele filmpje: