In de Eiland-Beskiden hebben wij prachtig weer. ’s Nachts vriest het nog een beetje en overdag is het nog koud zo’n 8 á 10 graden maar wel zonnig waardoor de opbrengst van onze net op het dak geïnstalleerde zonnepanelen lekker toeneemt. Onze zonnepanelen doen het goed.

Van mijn man krijg ik dan zo’n leuk grafiekje hoeveel stroom we dit jaar hebben geleverd. Dit jaar… he… twee maanden dan. Wij hebben een slimme meter van onze energieleverancier gekregen die teruglevering van de stroom registreert. Dat kan nog in Polen. Het is niet zeker hoe lang nog.

Opbrengst van onze zonnepanelen in de eerste twee manden

Als ik de weervoorspelling moet geloven, dan wordt het eind deze week 16 á 20 graden. Eind maart en begin april zal de temperatuur weer dalen. Maar goed wie kan het met zekerheid zeggen? We gaan in ieder geval voorlopig lekker van het weer genieten en we gaan onze plannen voorzetten.

De weervoorspelling voor de komende twee weken in onze regio (bron)

En wat zijn we aan het doen? Voornamelijk wandelen, homeschoolen (we zijn van school gewisseld en daarover meer binnenkort). We hebben wat plantjes gezaaid: bietjes, rucola, tomaatjes, pompoenen, bieslook, wortels en tijm. Niet veel want we moeten wat ervaring opdoen hoe dat moet.

Groetjes vanuit de zonnige bergen!

Prachtig weer tijdens een wandeling met Fira