Deze simpele paddestoelensoep is makkelijk te maken en super lekker! Goed gevuld met verschillende soorten paddestoelen, die we zelf geplukt hebben, vermicelli en wortels.

Zoals ik al schreef zijn we dit jaar voor het eerst met z’n allen paddestoelen gaan plukken. Dat is een mooie Poolse traditie. Onze vangst bestond voornamelijk uit cantharellen, gewoon eekhoorntjesbrood, netstelige heksenboleet, gewone heksenboleet, kastanjeboleet, haagbeukboleet en een paar exemplaren van grote parasolzwam. Grote parasolzwam hebben we voor bij het avondeten gepaneerd en opgebakken net zoals een wienerschnitzel. Dit samen met aardappels en een salade vormt een leuke alternatief voor vegetariërs. De rest van de paddestoelen heb in twee delen verdeeld. De ene helft heb ik gemarineerd en van de andere helft heb ik een soep gemaakt.

Ik heb al eerder een recept voor deze soep op mijn blog gepost. Bekijk het recept hier. Deze keer is het echter anders omdat we zelf voor de meeste ingrediënten hebben gezorgd. De paddestoelen dus! Voor deze soep heb ik ook besloten om vermicelli en gesneden wortel te gebruiken.

De geplukte paddestoelen worden opgebakken

De paddestoelensoep is een van de favoriete gerechten onder andere tijdens een kerstdiner. Je kunt kiezen voor verschillende variaties: een heldere paddestoelensoep, d.w.z. bouillon met gesneden paddenstoelen en groenten of een meer gebonden versie van de soep met zure room. Je kunt tevens kiezen om de paddestoelen te pureren met een keukenmixer of gesneden stukjes paddestoelen in de soep laten.

Voeg een zure room aan je soep toe