Deze cheesecake, genaamd frambozenwolkje, bestaat uit verschillende lagen. De eerste laag is een knapperige bodem, de tweede laag is de frambozengelei met verse frambozen. De derde is een heerlijk laagje room gemaakt van Italiaanse mascarpone en slagroom. De laatste laag is een knapperige meringue.

Wat heb je nodig:

  • suiker
  • meel
  • suiker
  • bakpoeder
  • frambozen
  • frambozengelei
  • mascarpone
  • slagroom
  • gelatine
  • amandelschaafsel
  • bakpapier

Frambozenwolkje is gewoon super lekker. En zo maak je het.

Ingrediënten voor de meringue:

  • 3 eiwitten
  • 200g suiker

Voorbereiding van het meringue laagje:

Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer tot een stijve massa. De volume moet ongeveer verdubbeld zijn. Voeg de suiker toe aan de massa en mix alles nog een keer tot een glad en glanzend geheel. Op een stukje bakpapier teken de bakvorm af met een potlood. Giet het mengsel op het bakpaper en zorg dat het binnen de afgetekende cirkel blijft. Vervolgens bak het in de oven gedurende 60 min in 90C. Laat het afkoelen.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 150g meel
  • 30g suiker
  • 100g boter
  • 3 eigeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Voorbereiding van de bodem:

Meng alle ingrediënten in een kom tot dat een gladde masse ontstaat. Verspreid het deeg in een bakvorm van 26cm. Bak in temperatuur van 180C voor ongeveer 20-30 min. Laat het afkoelen.

Ingrediënten voor de laag met mascarpone:

  • 250g mascarpone
  • 250ml slagroom
  • 50g suiker
  • 1 blaadje gelatine

Voorbereiding:

Klop de slagroom met suiker in de vetvrije kom. Voeg de mascarpone toe. Mix alles zorgvuldig door elkaar. Bereid het gelatineblaadje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het opgeloste gelatineblaadje erbij. Roer het mengsel nog een keer goed door. Verdeel het mengsel over de bodem. Zorg dat de randjes goed dicht zijn. Dat is belangrijk voor het volgende laagje. Anders stroom de gelei aan de zijkanten bij de bodem. Zet deze twee lagen in de koelkast voor ongeveer 60 min.

Ingrediënten voor het laagje met frambozen:

  • 250g frambozen
  • 1 frambozengelei (de gelei met frambozensmaak kun je een Poolse winkel. Er zijn verschillende merken en veel smaken, niet alleen frambozensmaak)
  • 450ml water
  • twee lepels suiker
Gelei met frambozensmaak

Voorbereiding van de frambozengelei:

Doe 450ml koud water in een pan. Op de verpakking staat er 500ml vermeld (in het Pools). Als je iets minder water indoet, stijft de gelei sneller en makkelijker in de koelkast. Laat het water langzaam koken en doe de poeder in het water. Roer tegelijkertijd zodat er geen klonten ontstaan. Als de poeder helemaal opgelost is in het water, zet de hete pan in koud water in de gootsteen. Blijf roeren, zo kan het mengsel sneller afkoelen. Als het goed afgekoeld is, leg de schone frambozen op de mascarponelaag. Giet de gelei erover heen. Zet het terug in de koelkast voor ongeveer 30 min.

Haal de drie afgekoelde lagen uit de koelkast. Strooi ongeveer 20g amandelschaafsel over de mascarpone laag. Zet het meringue laagje bovenop.

Vervolgens zet je de cheesecake in de koelkast voor de hele nacht.

Eet smakelijk!