De wegwerpproducten gemaakt van zemelen! Ooit gehoord? Ze zijn een uitstekend alternatief voor alle wegwerpproducten, d.w.z. bordjes en bestek van papier of van plastic. De producten zijn volledig biologisch afbreekbaar in slechts 30 dagen, zoals bevestigd door onderzoek door onafhankelijke onderzoeksinstituten. Het Poolse bedrijf Biotrem verkoopt dit soort producten over de hele wereld.

Ter vergelijking, een papieren bord of beker als deze niet bedekt zijn met de was of polymeren, hebben ze ongeveer 6 maanden nodig voor volledige decompositie. De biologische afbraaktijd is aanzienlijk en belastend voor het milieu. De meest gebruikte borden, bestek en rietjes gemaakt van aardolie materialen zullen gewoon worden weggegooid. De kans is groot dat die in de grond of in het water terechtkomen voor minimaal 500 jaar, en in veel gevallen tot 1000 jaar en meer. De wegwerpproducten van Biotrem zijn een fantastisch alternatief. Zoals eerder genoemd, ze zijn biologisch afbreekbaar in 30 dagen!

Het Poolse bedrijf wil de productiecapaciteit snel verhogen door zijn eigen investeringen en door samenwerking met externe partners. Het doel is om in de komende 5 jaar productiefaciliteiten te hebben in Europa, Amerika, Azië en Australië. Door actieve marketing en uitbreiding van het distributienetwerk hoopt de directie van het bedrijf grote commerciële netwerken te kunnen opbouwen zodat zij over de hele wereld hun producten snel kunnen leveren. Het Poolse bedrijf overweegt tevens om een franchise programma te starten, wat een interessant voorstel zou zijn, voor grote windmolens met vrijwel onbeperkte toegang tot grondstoffen.

De eigenaar van het bedrijf Jerzy Wysocki is op het idee gekomen toen hij merkte dat hij met zijn molen en de verkoop van meel niet veel kon verdienen en waarschijnlijk failliet zou gaan. Noodzaak is de moeder van uitvinding!